Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Плакия»Бял боб плакия с наденица

Бял боб плакия с наденица

Бял боб плакия с наденица3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Оказва се, че наденицата е любимата ни подправка за боб"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г бял
  • олио - 50 мл
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • наденица - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • домати - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • пушен червен пипер - 2 ч.л.
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвам боба от вечерта, на другия ден изливам водата, заливам със студена вода и варя 10 минути.

Водата се изхвърля, заливам с нова, добавя се нарязан лук и 3 с. л. олио. Готви се докато омекне.

В тиган със загрято олио се запържват кръгчетата наденица и ги изваждаме в чиния.

В същата мазнина се задушва нарязан лук, ленти от чушки, моркови и обелен нарязан на кубчета домат.

Овкусяват се със сол, след 5 минути добавяме пушен червен пипер, разбърква се и сипваме при боба. Прехвърля се в тавичка, отгоре разпределяме парченцата наденица.

Запича се във фурна на 180 градуса около 30 минути. Сервираме готовата плакия с туршия - много е вкусно :)))

Белият боб плакия с наденица е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: