Начин на приготвяне
От изброените продукти замесете еластично тесто, което трябва да оставите да втаса. Разделете го на 3 части - най-голяма, средна, малка и мъничко топче за центъра.
Най-голямата разделете на 4 части, разточете 4 обли кори, намажете с олио, поръсете с канела и малко захар, подредете една върху друга без да мажете последната.
Разрежете ги по средата на 8 части, но без да стигате до края. Осемте листа обърнете назад, направете разрез по средата и промушете отдолу нагоре.
Средната част тесто по същия начин, но разрежете на отделни 8 триъгълника, също ги оформете и поставете във вътрешността на питката.
Малката част по същия начин и тях подредете. От малкото топче разточете кора, изрежете кръгчета, застъпете ги и навийте, за да получите розите.
Оставете сладката питка да втаса на топло, след което намажете и поръсете с маково семе и сусам. Печете в загрята фурна на 170 градуса.
Сладката канелена питка с мак е готова.
Коментари
Много благодаря :)