Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Ароматни багети с магданоз и маково семе

Ароматни багети с магданоз и маково семе

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Ароматни багети с магданоз и маково семе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • мая - 20 г прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • вода - 300 мл хладка
  • магданоз - 1 с.л.нарязан пресен
  • босилек - 1 с.л. нарязан пресен
  • чушки - 1 бр., нарязана на дребни кубчета
  • чесън - 2 скилидки пресован
  • брашно - 5 ч.ч.
  • маково семе - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, захарта, малко вода и малко брашно се разбъркват и се изчаква маята да се активира. В купата се добавят всички останали продукти без брашното.

То се прибавя чаша по чаша и се бърка с дървена лъжица. След като тестото вече се е събрало се доомесва на ръка.

Дели се на 4 топки и се оставя да удвои обема си. Нарязваме чушките, босилека и магданоза на много ситно и объркваме с пресования чесън.

Всяка една топка се разточва на правоъгълна фигура, наръсва се със сместа от зеленчуци и се завива на руло. Следва повторно втасване за 15 минути.

Преди печене багетите се намазват със зехтин, поръсват се с маково семе и с остър нож им се правят разрези.

Пекат се на средна скара в загрята до 200 градуса фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: