Начин на приготвяне
Маята, захарта, малко вода и малко брашно се разбъркват и се изчаква маята да се активира. В купата се добавят всички останали продукти без брашното.
То се прибавя чаша по чаша и се бърка с дървена лъжица. След като тестото вече се е събрало се доомесва на ръка.
Дели се на 4 топки и се оставя да удвои обема си. Нарязваме чушките, босилека и магданоза на много ситно и объркваме с пресования чесън.
Всяка една топка се разточва на правоъгълна фигура, наръсва се със сместа от зеленчуци и се завива на руло. Следва повторно втасване за 15 минути.
Преди печене багетите се намазват със зехтин, поръсват се с маково семе и с остър нож им се правят разрези.
Пекат се на средна скара в загрята до 200 градуса фурна до зачервяване.