Плодова пита с конфитюр

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
399
3k
915
1k
09/12/2019
"Може да опитате да ѝ устоите, но не вярваме, че ще успеете - разкошна е "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 161
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този плодов сладкиш се приготвя изключително лесно. Яйцата се разбиват, добавя се олиото и киселото мляко, в което сте угасили содата. При непрекъснато бъркане се добавя брашното, предварително пресято с бакпулвера.

В предварително намазнена тава се изсипва половината от сместа и се запича за няколко минути в предварително загрята на 170 градуса фурна. След това обилно се намазва с конфитюр и отгоре се изсипва и другата половина.

Питата се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност, до суха клечка.

След охлаждане се поръсва щедро с пудра захар. И да ви е сладко!

Източник: Оля Колаклийска от Кулинарна мрежа.

Плодовата пита с конфитюр е много вкусна.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар