Свинско месо с чушки и сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Свинско месо с чушки и сирене
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Една вкусна комбинация, с която няма как да сбъркате. И да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 3 бр. (зелена, жълта, червена)
  • чесън - 1 скилидка
  • сирене - 100 г (твърдо)
  • олио - 60 мл
  • червено вино - 60 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • розмарин - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета, чушките на лентички, а лука и чесъна на ситно.

Налейте мазнината в тиган и поставете на слаб огън, добавете лука, чесъна, подправките и запържете до омекване.

Прибавете месото, пържите докато сосът му се изпари и прибавете чушките и пържите до омекване.

Налейте виното и оставете ястието да къкри докато се изпари. Добавете натрошеното сирене, черен пипер и сол на вкус, разбъркайте внимателно.

Вкусно и ароматно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: