Казанлъшка баница

24/03/2017
"Ако някога ви се прииска да хапнете наистина вкусна, пухкава и мека баница, отидете в Казанлък. Там разбират от правене на баници "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо218 563
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

За да приготвите сместа, първо слагате яйцата и сиренето и разбивате докато сиренето не стане на съвсем малки пaрченца. По желание може да оставите някое по-голямо парченце.

Добавяте киселото мляко и отново разбивате. Едновременно добавяте и олиото - една по една лъжиците. Ако искате, може вместо в сместа, да намазвате корите!

В намазнена тавичка слагате първо кора, после от сместа по цялата широчина на кората, пак кора, докато свършат.

Печем баницата в предварително загрята фурна на 180-190 градуса до готовност. Отгоре можем да намажем с едно яйце.

Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна. Алуминиевите тави могат да се използват при печене или за съхранение в хладилник.

Рейтинг

5 25
4 5
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Виктория
Виктория
02.01.2016 10:19
много е хубава само че аз я правя вита и става перфектна
6
2
веси
веси
01.02.2014 10:58
браво валя и аз съм я правила и много хубава стана
2
2
Дима
Дима
19.01.2014 20:34
и без сода или газирана вода..., много ми се вижда бухнала
нещо като,
че ли липсва
23
4