Шишчета от пилешки сърца

БарфиБарфиНовак
14/08/2012
"Бирата ни вече няма търпение да се запознае с тези ароматни и сочни сърца "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 640
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешки сърца - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 броя
  • домати - 3 - 4 броя
  • моркови - 2 броя
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 2 щипки
  • вино - около 1 - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете сърцата, цепнете ги от едната страна и ги овкусете с подправки на око. След като сте готови с всяко пилешко сърце, ги пуснете да се киснат за час във вино.

След това ги отцедете старателно в гевгир и ги нанижете на шишчета.

Между тях по желание може да сложите по парченце морков или лук. Намазнете добре грил тиган и изпечете шишчетата от пилешки сърца равномерно от всички страни.

Успоредно с това загрейте няколко с.л. мазнина и запържете скълцания лук, настъргания моркови и нарязаната ситно чушка.

Щом омекнат, добавете настърганите домати и оставете сосът да ври, докато се редуцира. Накрая овкусете с малко подправки, 1 с.л. оцет и захар.

Поднесете по 2 шишчета с пилешки сърца с така приготвения сос.

Рейтинг

5 5
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар