Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Кекс-щрудел с ябълкова плънка

Кекс-щрудел с ябълкова плънка

редакция:
Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кекс-щрудел с ябълкова плънка3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Добре дошли в страната на вкусните сладкиши Днешното неустоимо предложение е кекс-щрудел с ябълкова плънка"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ½ ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • плънка
  • ябълки - 3 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с плънката, обелете и нарежете ябълките на много малки кубчета. Поръсете ги с захарта и ги поставете в нагрята фурна на 200 градуса да се запекат за 20 минути.

След като ги извадите от фурната поръсете ги с канелата и разбъркайте, оставете настрани да се охлади.

За кекса разбийте яйцата със захарта, последователно добавете олиото, млякото и предварително смесените бакпулвер и пресято брашно.

Намажете формата с малко олио и поръсете с брашно, равномерно разпределете половината кексова смес и поръсете с половината счукани орехи.

Върху тях разпределете ябълковата плънка и поръсете с останалата част орехи. Покрийте плънката с другата половина кексова смес.

Поставете формата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете за около 60 минути. Готовия щрудел обърнете и сервирайте в подходяща чиния, поръсен с пудра захар.

Кексът-щрудел с ябълкова плънка е готов.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за кекс с ябълки и ябълков щрудел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко захар при ябълките и колко за кекса
23.10.2022 15:25
Анонимен
Анонимен
Колко захар при ябълките за плънката?
11.10.2022 11:16