Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Куркудена чорба по автентична рецепта

Куркудена чорба по автентична рецепта

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ето как се прави прословутата Куркудена чорба, за която всички говорят И да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 500 г
  • праз - 2 стръка
  • фиде - 1 - 2 шепи
  • зелева чорба - 1.5 л
  • брашно - 2 с.л. препечено
  • черен пипер
  • чубрица
  • естрагон
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на хапки и го запържете от всички страни в загрята мазнина. Добавете ситно нарязания праз, а когато празът омекне, овкусете с чубрица и черен пипер.

Налейте малко топла водичка, колкото да покрие продуктите, и задушавайте до готовност на месото.

Когато месцето е готово, налейте зелевата чорба и добавете фидето. Омекне ли фидето, застройте супата с 2 с.л. препечено брашно, размито в малко вода. Овкусете с естрагон и поднесете. Да ви е вкусно.

Източник: Рени Дочева от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
С фиде?
28.01.2023 09:34
2
Анонимен
Анонимен
В оригиналната куркуда се слага ориз,не фиде.
11.01.2022 21:13
4