Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Куркудена или клин чорба

Куркудена или клин чорба

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Куркудена или клин чорба
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
14/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Както и да я наречете, все ще я изядете, защото е много вкусна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • праз лук - 1 стрък
  • кисела зелка - 1 малка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • зелев сок - 500 мл
  • Застройка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо.

След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и кимионът.

Сипва се малко вода, да покрие всичко, и се задушава за 10 минути.

Сипва се зелевият сок и се долива вода. Оставя се да ври на тих огън до готовност.

Когато зелето се е сготвило, се добавя оризът, слага се сол на вкус и чорбата се вари до готовност на ориза.

Готовата чорба се застройва с разбит жълтък и 3 с.л. кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Хубава чорбичка стана!
12.02.2024 19:29
Анонимен
Анонимен
"Добавя се сол на вкус..."
В чорба от кисело зеле и зелев сок?!!!
21.12.2021 18:21
1
1
Покажи всички подкоментари