Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от смокини с канела

Конфитюр от смокини с канела

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Конфитюр от смокини с канела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
"Вълшебен вкус и аромат, които може да намажете на филийка!"

Необходими Продукти

  • смокини - 2 кг зелени, с еднаква големина
  • захар - 1.6 кг
  • лимонтузу - 2 ч.л. равни
  • канела - 1 пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте смокините и отрежете дръжките им. Надупчете ги на 4-5 места с дебела игла. Сложете ги да се сварят последователно в 3 отделни води за 4 минути във всяка. При смяната на водата ги слагайте за кратко в студена вода.

Отделно сварете сироп от 4 ч.ч. захар и 2 ч.ч. вода и пръчката канела. Сипете готовите смокини да се варят в него за около 20 минути.

Добавете останалата захар, леко разбъркайте до разтварянето й и снемете съда от котлона. Оставете да престои така до следващия ден.

Тогава го сложете отново да се вари до желаната от вас гъстота. Преди края разбъркайте с лимонената киселина и след минута отнемете от огъня.

Разсипете конфитюра от смокини с канела в затоплени сухи бурканчета. Затворете ги, след като конфитюрът изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирена
Ирена
Разбира се, че е 2 ч.ч. ;)
27.08.2013 12:00
Виолета
Виолета
Наистина ли водата е 22ч.ч. или 2ч.ч.???
26.08.2013 22:34
3
милена
милена
върховно!
14.08.2012 13:29