Печени бухти с конфитюр от череши

13/12/2019
"Страхотна комбинация, която ще накара децата да ометат всичко за минути "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо949
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бухти

Начин на приготвяне

В топло прясно мляко се натрошава маята с 1 ч.л. захар. Оставяме за кратко да бухне. В брашното се оформя кладенче и се сипват маята, останалата захар, сол.

Добавят се яйцата, като се отделя 1 жълтък за намазване отгоре, и всичко се разбива добре с вилица.

Накрая се добавят разтопеното масло и течна ванилия, разбърква се на лепкава, гъста каша. Изсипва се на поръсен с брашно плот и се замесва средно меко тесто.

Оставя се да втаса на топло. Късат се топчета тесто, сплескват се с длани на малка питка и в средата се поставя конфитюр от череши.

Оформят се топки с големина на ябълка и се нареждат в тава върху хартия за печене.

Оставят се да втасат още 15-20 минути и се намазват с жълтък, разбит с малко олио. Поръсват се с маково семе.

С дръжката на лъжица се оформя внимателно малка вдлъбнатина и се забожда по един лешник във всяка топка. Фурната се загрява на 170 градуса.

Печем бухтите да златисто, изваждаме и оставяме да се охладят, че конфитюрът е горещ.

Хапваме с наслада печените бухти с конфитюр от череши!

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар