Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Печени бухти с конфитюр от череши

Печени бухти с конфитюр от череши

Печени бухти с конфитюр от череши
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Страхотна комбинация, която ще накара децата да ометат всичко за минути"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 г
  • мая - 20 г
  • захар - 6 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • яйца - 2 бр. (1 жълтък е за намазване)
  • масло - 50 г разтопено
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - 650 - 700 г
  • конфитюр - 1 ч.ч. от череши
  • лешници
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топло прясно мляко се натрошава маята с 1 ч.л. захар. Оставяме за кратко да бухне. В брашното се оформя кладенче и се сипват маята, останалата захар, сол.

Добавят се яйцата, като се отделя 1 жълтък за намазване отгоре, и всичко се разбива добре с вилица.

Накрая се добавят разтопеното масло и течна ванилия, разбърква се на лепкава, гъста каша. Изсипва се на поръсен с брашно плот и се замесва средно меко тесто.

Оставя се да втаса на топло. Късат се топчета тесто, сплескват се с длани на малка питка и в средата се поставя конфитюр от череши.

Оформят се топки с големина на ябълка и се нареждат в тава върху хартия за печене.

Оставят се да втасат още 15-20 минути и се намазват с жълтък, разбит с малко олио. Поръсват се с маково семе.

С дръжката на лъжица се оформя внимателно малка вдлъбнатина и се забожда по един лешник във всяка топка. Фурната се загрява на 170 градуса.

Печем бухтите да златисто, изваждаме и оставяме да се охладят, че конфитюрът е горещ.

Хапваме с наслада печените бухти с конфитюр от череши!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: