Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Карамелен сладкиш с тиква и юфка

Карамелен сладкиш с тиква и юфка

Карамелен сладкиш с тиква и юфка
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
12
"Няма да спрете, докато не изядете цялата тава. Да не кажете, че не сме ви предупредили"

Необходими Продукти

  • тиква - 200 г + 2 с.л. захар
  • юфка - 100 г домашна
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 100 г
  • захар - 100 г за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете тиквата на малки кубчета. Сложете я да се вари с 2 с.л.захар до омекване. В тавичка по цялото дъно сипете 100 г захар. Сложете я в загрята фурна на 180 градуса до карамелизиране.

Върху карамела сложете домашната юфка. Разбийте яйцата с останалата захар, добавете топлото мляко и разбъркайте. Изсипете сместа върху юфката и добавете сварената тиква.

Намалете фурната на 160 градуса и печете около 1 час на водна баня. Изключете фурната и оставете сладкиша в нея, докато напълно изстине.

Приберете в хладилник за един час и после обърнете върху поднос. При печенето част от юфката изплува на повърхността, но при обръщането тя се сиропира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Тук малко се губи крем карамела!Честно казано твоят вариант по-ми допада:)
14.10.2017 10:30
5
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотно вкусен е, и аз правих тези дни, но без юфка, следващия път ще опитам твоето предложение :)
14.10.2017 09:35
3