Баница от готови кори с мая

14/10/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3167478
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 088
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в купичка с водата, леко затоплена, заедно с една лъжичка захар и се оставя да шупне. В купа се разбиват яйцата с 2 щипки сол. Към тях се прибавя киселото мляко.

Правоъгълна тава се намазва с част от размекнатото краве масло. Вземат се по две кори, слагат се в тавата, като леко се набират заедно. Отгоре се поръсва със сирене. Така се редуват кори и сирене, като се завършва с кори.

На огъня в малък съд олиото се сгорещява добре. Нарязваме наредената баница с остър нож на квадратни парчета. По разрезите се залива с лъжица от сгорещеното олио. Към разбитите яйца се прибавя шупналата мая, разбърква се и се залива баницата.

Изчаква се 5 минути да попие сместа. С помощта на ножа леко се разтварят парчетата, да влезе сместа в прорезите.

Тавата се поставя във фурната, предварително загрята на 50 градуса. Оставя се така 15 минути да престои на топло. Останалото краве масло се слага тук-там, нарязано на кубчета, върху парчетата баница.

Температурата на фурната се увеличават на 180 градуса. Баницата се изпича до зачервяване. След като се извади от фурната, баницата се напръсква със студена вода. След 2 минути тавата с баницата се обръща.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар