Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Хапки»Парти хапки от баница

Парти хапки от баница

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Парти хапки от баница
Снимка: Даниела Русева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Приемаме покани за партита, ама такива, на които има парти хапки от баница"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет Одрински
  • майонеза - 1 кутийка, Трапезна
  • заквасена сметана - 200 г
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • сирене - 250 г
  • краве масло - 3 с.л. /за намазване на тавата/
  • прясно мляко - 1 к.ч. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тавата се намазва с меко краве масло. Яйцата се поръсват със солта и се разбиват с вилица. В друга купа се разбиват добре майонезата и сметаната заедно. Добавя се киселото мляко и се разбърква.

Разбъркването продължава, прибавяйки прясното мляко - 1 к.ч. и олиото. Накрая се прибавят и яйцата.

Много бързо трябва да се действа сега при оформлението. Включваме фурната да загрее на 200 градуса. Вземаме един лист от корите и там, където е сгъвката отрязваме с ножица. Ще се получи лист с големината на хартия от формат А4.

Сръчно напръскваме с по 3-4 пълни лъжици от сместа и поръсваме с натрошено сирене, след което завиваме на хлабава ролка.

Повтаряме действието, докато свършат листите и навием всички рула, като ги подреждаме на плота едно до друго. После ги нарязваме /пак бързичко/ с острия нож на рулца, дебели по 2-3 см. Подреждаме ги в намазнената тава, изправени едно до друго.

Вече подредената баница на хапки напръскваме с останалото прясно мляко, с помощта на лъжица.

Изпечете до зачервяване. Покрийте с кърпа и оставете така хапките за 10-на минути.

Парти хапките от баница са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: