Начин на приготвяне
Тавата се намазва с меко краве масло. Яйцата се поръсват със солта и се разбиват с вилица. В друга купа се разбиват добре майонезата и сметаната заедно. Добавя се киселото мляко и се разбърква.
Разбъркването продължава, прибавяйки прясното мляко - 1 к.ч. и олиото. Накрая се прибавят и яйцата.
Много бързо трябва да се действа сега при оформлението. Включваме фурната да загрее на 200 градуса. Вземаме един лист от корите и там, където е сгъвката отрязваме с ножица. Ще се получи лист с големината на хартия от формат А4.
Сръчно напръскваме с по 3-4 пълни лъжици от сместа и поръсваме с натрошено сирене, след което завиваме на хлабава ролка.
Повтаряме действието, докато свършат листите и навием всички рула, като ги подреждаме на плота едно до друго. После ги нарязваме /пак бързичко/ с острия нож на рулца, дебели по 2-3 см. Подреждаме ги в намазнената тава, изправени едно до друго.
Вече подредената баница на хапки напръскваме с останалото прясно мляко, с помощта на лъжица.
Изпечете до зачервяване. Покрийте с кърпа и оставете така хапките за 10-на минути.
Парти хапките от баница са чудни.