Рязани бухти

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
319
83
78
1
14/10/2017
"Не дръжте на формата, важното е, че всякак са вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 248
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа с вилица, като добавите сол. Сипете върху тях в средата на купата киселото мляко, а върху него сипете бакпулвера и напръскайте с лимоновия сок.

Оставете да шупне и разбъркайте добре. Прибавете натрошеното сирене и една лъжичка захар. Разбърква се. Добавете 10 пълни (с връх) супени лъжици брашно и отново разбъркайте.

Сипете още 10 пълни супени лъжици брашно. Бъркайте с лъжица, като повдигате и изтегляте тестото от долу нагоре, докато се поеме всичкото брашно. Ще получите тежко лепнещо тесто.

Ако се наложи, добавете още малко брашно, ако се поема в сместа, но не бива да е рядко. Сипете сместа върху добре набрашнен плот и доомесете с още малко брашно, но съвсем за кратко, колкото да не ви лепне на ръцете. Трябва да се получи много меко тесто.

Отново се поръсва повече брашно на плота и тестото се разточва с точилка на кора, дебела около 8 мм. Изрязват се с чаша кръгчета с диаметър 5-6 см, а с ножа - триъгълници и ромбоиди.

Изпържете в обилно количеството сгорещено олио в касерола, на умерен огън. Пускайте да се пържат по 3-4 бр. Отначало бухтите падат на дъното в съда, но след малко изплуват нагоре и започват леко да се надуват.

От горната страна малко се напукват. Щом се позачервят отдолу, ги обърнете да се изпържат и от другата страна.

По желание поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Получиха се пухкави и много вкусни бухти. Благодаря Ви за прекрасното предложение!
1
0
Даниела Русева
Благодая за доверието, с пожелание за много вкусни усещания!
1
0