Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Рибена палачинкова торта

Рибена палачинкова торта

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Рибена палачинкова торта2 / 2
16/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Една бутилка вино няма да ни стигне да обясняваме колко е вкусна тази рибена палачинкова торта"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • картофи - 1 кг
  • сирене - 300 г
  • кисели краставички - 1 буркан стерилизирани
  • кашкавал - 250 г
  • майонеза - 400 г
  • лютеница - 200 г
  • яйца - 5 бр. твърдо сварени
  • моркови - 2 сварени
  • рулца от раци - 100 г
  • филе от сьомга - 150 г /консерва/
  • За украсата
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 г
  • кисели краставички - 1 бр.
  • броколи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с млякото, докато се получи еднородна смес.

Добавя се пресятото брашно със содата и солта. Палачинките се пържат на силен котлон в тиган, намазан с олио. Обръщат се с дървена шпатула, когато се отлепят сами от тигана.

Когато направим цялата смес подреждаме палачинките една върху друга на равен поднос. Почистените картофи, яйца и моркови се сваряват и рендосват на едро ренде.

Сиренето и кашкавалът също се рендосват а краставичките, рулцата от раци и сьомгата с нарязват на ситно /всеки продукт в отделна купичка/.

В поднос се редят ред палачинка, ред от солените продуктите, като се редуват. Последната палачинка се намазва с майонеза и се украсява с рендосани варени яйца и сирене.

Броколите се сваряват в подсолена вода и се разделят на китчици и се забождат в краищата, а киселата краставичка се нарязва на лентички и се правят формички по желание.

Палачинковата торта се оставя да престои на студено поне 4 часа преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Много оригинална и интересна рецепта.
26.12.2020 09:37