Скумрия на фурна с картофи

А. БорисоваА. БорисоваНовак
16/08/2012
"Толкова вкусно и лесно за приготвяне ястие трябва да присъства по-често на трапезата ви!"
Приготвяне80 мин.
Готвене45 мин.
Общо125 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 758
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете скумриите и ги поръсете със сол и черен пипер. По желание може да отстраните главите, опашките и да филетирате.

Смесете 50 мл вино, 50 мл олио и настъргана кора от половин лимон и залейте рибата с тази марината така, че да се овкуси равномерно. Оставете скумрията да престои на хладно за около половин час.

Загрейте отделно 4 с.л. мазнина и задушете скълцания праз. Картофите обелете и нарежете направо в тавата, в която ще печете. Отгоре сипете праза и поръсете всичко с подправки на вкус.

Между картофите и праза подредете скумрията и залейте с останалото вино, олио и малко топла водичка.

Сложете скумрията на фурна с картофи да се пече на 180 градуса под фолио за около 45 минути. След това махнете фолиото и запечете до пълна готовност.

Поднесете ястието с малко скълцан пресен магданоз.

Рейтинг

5 4
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Daniela
Daniela
14.12.2013 19:08
Направих я,стана много вкусно. Само не разбрах лютата чушка слага ли се или не, никъде не пише.
0
0