Сладкиш с боровинки

15/10/2017
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф76369946211
"Ето още едно свежо боровинково допълнение в графата Любими сладкиши за душата "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 216
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; Работи се с тортена форма с диаметър около 22-24 см, с ринг, покрита с хартия.

С миксер се разбиват до побеляване яйцата и захарта. Добавят се сметаната, мазнината, ванилията, сол и се разбърква на бавни обороти на миксера. Брашното и бакпулверът първо се пресяват и след това се прибавят на порции към сместа.

Разбърква се с телена бъркалка. Добавя се настърганата кора лимон и сок от 1/2 лимон. Половината от сместа се изсипва във формата. Оставя се настрана.

Плодовете се разбъркват с нишестето и сок от 1/2 лимон и се добавят, но само половината от тях. Отгоре се изсипва и другата част от тестото и се покрива с другата част от плодовете.

Пече се на 170-180 градуса за около 25-30 мин. След като се охлади се поръсва с пудра захар.

Източник: Natasha`s Kitchenподобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

NANI
NANI
28.07.2018 10:22
Може ли олио вместо зехтин?
0
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
23.10.2017 15:00
Познах!!! Само като погледна заглавието на дадена рецепта, разпознавам вече нейния кулинарен изпълнител. Всички (е, почти всички) изтънчени десерти ги свързвам с теб Марчела. Много ти благодаря за ценните съвети! Отново класика, представена с вкус! Поздрави!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв