Дърпана баница с ябълки

16/10/2017
"Ако всеки дърпа към него тавата с баницата, да знаете, че става дума за дърпана баница с ябълки "
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 277
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За тестото
  • вода - 300 мл
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - колкото поеме(не трябва да лепи)
  • За плънката
  • ябълки - 5 - 6 обелени и настъргани
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти замесвате тесто, което не трябва да лепи. Разделете на три топки.

Намажете ги с олио, покрийте с кърпа и оставете хубаво да си починат (трябва тестото да стане много меко, за да може да се дърпа добре).

Вземате една топка и с ръце я дърпате като мекица. Целта е първо средата да ви стане прозрачна.

Оставяте на масата и продължавате внимателно да дърпате краищата. Трябва да прозира покривката отдолу. Готовия лист поръсете с 1-2 с.л олио и изрежете с нож краищата.

Разпръснете от обелените, рендосани и изцедени ябълки, които предварително сте смесили с канелата.

Навийте на руло. Сложете в намаслена тавичка и печете на 200 градуса с вентилатор.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар