Начин на приготвяне
Активирайте маята в малко от топлата вода със захарта и 2 с.л. брашно. Разбийте яйцата с киселото мляко и останалата вода, добавете олиото.
Пресейте брашното, направете кладенче и сипете двете смеси. Замесете гладко еластично тесто, намажете с олио и оставете да втаса.
След като е готово застелете тавите с хартия за печене и започнете да оформяте баничките. Намажете плота с олио и взимате по малко тесто, раздърпвате на кора, слагате сирене и олио и усуквате.
Така приготвените фитили оформяте в квадратна тава, която е от печката. Всеки фитил свивате на охлюв, но ги подреждате по тясната част на тавата един до друг и след като се изпекат се получават като отделни банички.
Отгоре поръсвате още сирене и оставяте да втасат, след което ги мажете с разбито яйце и малко водичка. Печете в загрята фурна на 180 градуса до хубава златиста коричка.
Пухкавите домашни банички със сирене са готови.