Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се срязват на две части. Картофите и морковите се обелват с белачка и нарязват, морковите на кръгчета, картофите на едри парчета.
В купа се смесва киселото мляко със сол, червен пипер, кимион, куркума, чесън на прах и черен пипер.
Разбърква се добре да се получи марината и с нея се намазва пилешкото месо. Оставя се покрито с фолио в хладилника за 2-3 часа.
В тавичка намазана с олио се нарежда месото, а картофите и морковите в свободното място да се запълни тавата. Овкусяват се със сол, черен пипер, риган и мащерка. Сипваме малко олио и една чашка с вода.
Тавата се покрива с алуминиево фолио и печем в загрята фурна 200 градуса за 40 минути. Изважда се и сваляме фолиото.
Връща се във фурната да се запече за кратко за златиста коричка. По време на печенето с лъжичка се залива месото със соса. Много вкусно и ароматно!
Сочното и ароматно пиле е готово.