Сочно и ароматно пиле

Сочно и ароматно пиле

Сочно и ароматно пиле
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Сготви50 мин.
Общо100 мин.
Порции4
"О, да...почти можем да доловим аромата му"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се срязват на две части. Картофите и морковите се обелват с белачка и нарязват, морковите на кръгчета, картофите на едри парчета.

В купа се смесва киселото мляко със сол, червен пипер, кимион, куркума, чесън на прах и черен пипер.

Разбърква се добре да се получи марината и с нея се намазва пилешкото месо. Оставя се покрито с фолио в хладилника за 2-3 часа.

В тавичка намазана с олио се нарежда месото, а картофите и морковите в свободното място да се запълни тавата. Овкусяват се със сол, черен пипер, риган и мащерка. Сипваме малко олио и една чашка с вода.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и печем в загрята фурна 200 градуса за 40 минути. Изважда се и сваляме фолиото.

Връща се във фурната да се запече за кратко за златиста коричка. По време на печенето с лъжичка се залива месото със соса. Много вкусно и ароматно!

Сочното и ароматно пиле е готово.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: