Заек с ориз и гъби

16/12/2019
"Радост за очите и наслада за стомаха "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 825
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете заешкото месо почти до готовност.

Междувременно загрейте олиото и задушете до омекване ситно нарязаните лук, моркови, печурки и чушката. Добавете измития ориз и малко течност.

Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Когато оризът и зеленчуците се задушат, се прехвърлят в подходяща тава.

Отгоре се слага свареното месо и се запича в умерена фурна до готовност. Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Да ви е сладко! Заекът с ориз и гъби е готов.

Източник: Стояна Чанова от Кулнарна мрежа

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар