Питомен Заек с Ориз

Питомен Заек с Ориз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Не е важно дали заекът е питомен или див, а как е приготвен - този е съвършен"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 кг
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • домати - 1/2 бр. (по желание)
  • пресен лук - 2 стръка
  • джоджен - пресен или сух
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз - по желание
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото месо на порции, нарежете пресния лук и домата на ситно. В тенджера сипете олио и прибавете месото да се запържва.

След малко сипете и лука, заедно ги запържете и поръсете със червения пипер.

Сипете вода, колкото да се облее хубаво месото, покрийте с капака и оставете да се вари на умерен котлон.

След около 30 минути пробвайте месото и ако е започнало леко да се къса прибавете нарязания домат (по желание), зеленчуковата подправка и джоджена.

След като поври около 10 минути прибавете измития ориз, намалете още котлона и оставете да къкри.

Разбърквайте от време на време докато се свари оризът. По желание поръсете с магданоз и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: