Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Царска туршия»Царска салата по Бургаски

Царска салата по Бургаски

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Царска салата по Бургаски
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
24
"На тази Царска салата и липсва само царската ракия"

Необходими Продукти

  • камби - 3 кг
  • карфиол - 3 кг
  • моркови - 2 кг
  • целина - листа
  • листа от хрян
  • бахар
  • черен пипер - на зърна
  • сол
  • захар
  • оцет
  • аспирин
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и нарязват на парченца.

На дъното на празен буркан тип Омния поставяме: оцет до резката, 1/2 листо от хрян, 2 аспирина, 1-2 скилидки чесън, 1 с.л. захар /с връх/, 2 ч.л. сол.

Догоре напълваме буркана с нарязания зеленчук.

Добавяме по 5 зърна бахар и черен пипер, нарязана целина. Доливат се с вода до резката и се запечатват. Поставяме бурканите на хладно.

Обръщаме царската туршия през два дни. Количеството и видът на зеленчуците варира според вкуса ни.

Можете да добавите и зелени пиперки, люта чушка, ако сте почитатели на пикантното, броколи или земна ябълка.

Царската салата по Бургаски е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: