Крем от тиква, стафиди и карамел

Гергана  ГеоргиеваГергана ГеоргиеваМастър Шеф307864853
17/10/2017
"И да не кажете, че си пазим вкусните десерти само за нас "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 450
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рендосайте тиквата на по-едро ренде, такова количество, че да напълните 3 чаени чаши. Разбийте яйцата със захарта и прибавете към тях млякото, ванилията и ликьора.

В случая аз сложих бадемов, защото харесвам аромата му, но вие може да го заместите с друг по ваш вкус.

Разбъркайте и към така получената смес прибавете настърганата тиква, след което отново разбъркайте.

Пригответе си карамела, като изсипете захарта в подходящ съд и я карамелизирайте.

Когато придобие червеникаво-кафяв цвят я разпределете в купички, а след това върху карамела разпределете и тиквената смес.

Във всяка купичка сложете по една чаена лъжичка стафиди и ги натиснете с лъжичката, така че да се покрият вътре в крема.

Поставете купичките в по-голяма тава, като налеете вода до около 1/2 от височината на купичките. Сложете ги в студена фурната и включете на 180 градуса.

Печете докато кремът се стегне и получи златисто-кафява коричка.

Сервирайте десерта охладен. По желание може да го обърнете върху чинийка и да го поръсите със смлени бадеми.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар