Киевски сладкиш с череши

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Ароматен сладкиш, който ще ви пренесе в Киев!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • масло - 4 с.л. разтопено
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. равна
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 шипка
  • череши - 3/4 кг обезкостени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре разбийте яйцата със захарта и добавете при непрекъснато разбиване маслото/олио, прясното мляко с разтворената в него сода и накрая брашното със солта.

Разбийте добре сместа и я сипете в подмазнена и набрашнена форма.

Отгоре подредете черешите, на които сте махнали костилките. Поръсете с 1 с.л. захар и канелата.

Сложете Киевския сладкиш с череши да се изпече в умерено загрята фурна до готовност.

Поднесете плодовия сладкиш нарязан на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Красимира Андреева
Красимира Андреева
Аз поръсих отгоре с пудра захар.
22.02.2020 22:33
Михаела
Михаела
На черешите отива ванилия, а канелата е за същата рецепта, но с ябълки или сливи и се ръси отгоре, смесена с 3/4 ч.чаша захар.
26.07.2013 19:01
11