Начин на приготвяне
За любителите на зелениите и ястията с яйца - омлет с коприва.
Първо почиствам и измивам коприва. Попарвам я с вряла вода и след това веднага я поставям в ледено студена, така си запазва цвета. Нарязвам.
Яйцата разбивам добре с малко сол и чер пипер.
Добавям към тях копривата.
Загрявам тигана, моят е с незалепващо покритие. Слагам капка олио, след това маслото, така последното не прегаря. Изсипвам сместа за нашия омлет и намалям котлона малко под най-високата степен. При мен на 4 от 6 степени.
Като се е запекъл, го обръщам. Трябват му по три-четири минутки от страна, но зависи от котлона. Аз го проверявам.
Поднасям омлета с пресни домати и стрък чесън.
Вкусотия!