Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Сладкиш с круши и маскарпоне

Сладкиш с круши и маскарпоне

Сладкиш с круши и маскарпоне
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
18/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Хармония от вкусове и аромати, която искате да опитате"

Необходими Продукти

  • круши - 4 големи
  • кедрови ядки - 20 г
  • балсамов оцет - 60 мл
  • захар - 50 г
  • масло - 30 г
  • за тестото
  • захар - 170 г
  • брашно - 250 г
  • яйца - 5 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • масло - 160 г
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • за крема
  • маскарпоне - 500 г
  • захар - 100 г
  • портокалов сок - от 1 портокал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете крушите на лодки. Запържете в маслото. Налейте балсамовия оцет. Изчакайте леко да се изпари.

Добавете захарта и когато се редуцира, извадете крушите и изчакайте да изстинат. С миксер разбийте яйцата и захарта до побеляване.

Добавете кората от портокал, разтопеното масло, бакпулвера и брашното. Разбъркайте със силиконова бъркалка.

Готовото тесто изсипете във форма с диаметър 26 см, постлана с хартия за печене.

Подредете крушите във форма на ветрило, поръсете с кедрови ядки и печете на 180 градуса с вентилатор.

Направете крема, като в купа смесете захарта, портокаловия сок и маскарпонето. Бъркайте с миксер, докато сместа се сгъсти.

С нож разделете блата на две, намажете плодовия сладкиш с готовия крем и слепете.

Сладкишът с круши и маскарпоне е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: