Начин на приготвяне
Обелете и нарежете крушите на лодки. Запържете в маслото. Налейте балсамовия оцет. Изчакайте леко да се изпари.
Добавете захарта и когато се редуцира, извадете крушите и изчакайте да изстинат. С миксер разбийте яйцата и захарта до побеляване.
Добавете кората от портокал, разтопеното масло, бакпулвера и брашното. Разбъркайте със силиконова бъркалка.
Готовото тесто изсипете във форма с диаметър 26 см, постлана с хартия за печене.
Подредете крушите във форма на ветрило, поръсете с кедрови ядки и печете на 180 градуса с вентилатор.
Направете крема, като в купа смесете захарта, портокаловия сок и маскарпонето. Бъркайте с миксер, докато сместа се сгъсти.
С нож разделете блата на две, намажете плодовия сладкиш с готовия крем и слепете.
Сладкишът с круши и маскарпоне е готов.