Сладкиш с дюли и ром

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Иноватор
183
923
215
344
3
18/10/2017
"Уникален аромат, който ще ви опияни и ще се влюбите доживот в този разкошен сладкиш "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 569
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се разрязват и се почистват от семенната част, след което се нарязват на филии, подреждат се в тава и се наръсват с 4 с.л захар, след което се запичат в загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.

Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, олиото с прясното мляко. Яйцата се разбиват със солта и захарта, докато сместа се сгъсти и увеличи обема си.

Добавят се млякото, смесено с олиото, ромът и брашното с бакпулвера. Половината от тестото се насипва на дъното на формата, която предварително сме намазали с олио и сме поръсили с брашно.

Изпечените и охладени дюли се нареждат върху тестото в тавата, поръсват се и стафидите. Останалото тесто се насипва равномерно върху слоя от дюли.

Тавата се слага на средна скара в предварително затоплената фурна на 180 градуса. Пече се до суха клечка.

За заливката маслото се разтопява на слаб огън, към него се добавят последователно захарта и разбитото яйце.

Разбърква се непрекъснато, докато сместа се сгъсти леко и захарта се разтопи. След като сладкишът е изпечен се изважда от фурната и се залива със заливката.

Тавата се връща във фурната и печенето продължава още 15-20 минути. Изважда се от фурната и се оставя да изстине напълно, след което се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар