Панирани сърнели с тъмна бира

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
766
3
20/12/2019
"Панирани гъби и чаша ароматно бяло вино Има ли по-добра комбинация?"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 201
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • сърнели - 3 - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • растително масло - 5 - 6 с.л.
  • бира - 2 - 3 с.л. тъмна
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л. смлян
  • чесън на прах - ½ ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На гъбите се махат пънчетата. Шапките се почистват със суха четка без да се мият.

Разрязват се на едри парчета /обикновено на четири/. Посоляват се леко откъм ресните.

Приготвя се панировка от разбити яйца, бира, брашно, черен пипер и чесън на прах.

Посолява се. Парчетата сърнели се напояват с панировката и се пържат на умерен огън в мазнината най-напред от гладката страна.

Мезето върви с изпотена чаша ароматно бяло вино.

Панираните сърнели с тъмна бира са готови.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар