Кнедли с хляб за кебап (специалитет от турската кухня)

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
20/12/2019
"Знаете как се прави кебап, а сега вижте как да приготвите специалните турски кнедли с хляб "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 722
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа налейте олиото и настържете почистената глава лук на едро ренде в него.

Добавете яйцата, прясното мляко и разбъркайте. Надробете сухия хляб на малки късчета и ги прибавете към сместа.

Посолете на вкус и добавете брашното и ситно нарязания магданоз, разбъркайте добре.

С мокри ръце оформете кнедли от сместа (без да ги стискате в дланите си) колкото голям орех.

В тенджера с подсолена и вряща вода, пуснете топчетата едно по едно, варите около 15 минути.

Поднесете кебапа с вкусните топли кнедли, за един по-вкусен обяд или вечеря.

Кнедлите с хляб за кебап (специалитет от турската кухня) са готови.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар