Начин на приготвяне
Обелете и почистете крушите от семките, нарежете ги на парченца.
В тиган с размер около 20 см. разтопете маслото и запържете в него крушите до златист цвят.
Разбийте яйцата, прибавете към тях пудрата захар, брашното, прясното мляко, ванилията и канелата.
Разбъркайте хубаво до получаване на хомогенна смес.
Разпределете парченцата круши равномерно в тигана и изсипете върху тях яйчената смес.
Омлетът се пържи при умерена температура около 15 минути, като от време на време се разклаща тиганът, за да не залепне омлета за дъното.
Когато е готов го прехвърлете в голяма чиния, прегънете го на две и по желание гарнирайте с пудра захар, парчета прясна круша и конфитюр от круши.
Получава се невероятно вкусен, лесен и ароматен плодов десерт!
Плодовият омлет с круши е готов.