Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Плодов омлет с круши

Плодов омлет с круши

Плодов омлет с круши
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Знаете, че не може да му устоите, нали"

Необходими Продукти

  • круши - 3 бр.
  • масло - 50 г
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 80 мл
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете крушите от семките, нарежете ги на парченца.

В тиган с размер около 20 см. разтопете маслото и запържете в него крушите до златист цвят.

Разбийте яйцата, прибавете към тях пудрата захар, брашното, прясното мляко, ванилията и канелата.

Разбъркайте хубаво до получаване на хомогенна смес.

Разпределете парченцата круши равномерно в тигана и изсипете върху тях яйчената смес.

Омлетът се пържи при умерена температура около 15 минути, като от време на време се разклаща тиганът, за да не залепне омлета за дъното.

Когато е готов го прехвърлете в голяма чиния, прегънете го на две и по желание гарнирайте с пудра захар, парчета прясна круша и конфитюр от круши.

Получава се невероятно вкусен, лесен и ароматен плодов десерт!

Плодовият омлет с круши е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: