Най-вкусния заек със зеленчуци в гювеч

30/11/2017
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай64749
"Който разбира, тук се спира - опитайте най-вкусния заек със зеленчуци в гювеч "
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 413
  • Преглеждания за месеца326
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измийте добре заека и го нарежете на порционни парчета. Залейте го с вода и го кипнете, като периодично обирате пяната. Отново го измийте с хладка вода и го сложете с малко в гювеч.

Добавете малко олио, размитото с виното брашно, сол на вкус. Долейте от бульона, в който сте кипнали заека, като преди това го прецедете.

Овкусете с червен пипер, дафинов лист, бахар и зърна черен пипер. Захлупете и печете във фурната на 180 градуса за около 90 минути до омекване на месото. Когато то омекне, добавете едро нарязания лук и почистения и нарязан на едро чесън.

Върнете отново във фурната и печете около 45 минути. След това сложете доматите и отново върнете във фурната за кратко. По желание може да сложите и люта чушка.

Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан пресен магданоз. По желание може да замените лука с 1 кг арпаджик. Да ви е сладко!

Източник: Цветомира Иванова от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар