Солени рози с тиква

Солени рози с тиква

21/10/2017
"Роси с интересна плънка от тиква, сирене и какшавал - магически вкусна"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо804
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се маята в хладката вода със захарта и оставяме за 15 минути да се образува като калпаче.

Сипва се в средата на брашното, добавя се олио, сол, яйцата, като се отделя един жълтък за намазване и замесваме средно меко тесто.

Покрива се с фолио и оставяме да втаса 30 минути. Разделя се на топчета с големина на едра ябълка.

Всяко се разточва на правоъгълник и се намазва с олио. Отгоре се поръсва с натрошено сирене и настърган кашкавал.

В долната страна се нареждат тънки резенчета сварена предварително и отцедена тиква. Навива се на руло, леко се усуква и оформяме на роза.

Нареждат се в тава върху хартия за печене. След 10 минути се намазват с разбит жълтък с 1 с. л. олио и в средата на всяка розичка се поставя кубче тиква.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 35 минути до зачервяване. Хапваме с айран.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар