Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Солени рози с тиква

Солени рози с тиква

Солени рози с тиква
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Роси с интересна плънка от тиква, сирене и какшавал - магически вкусна"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 180 мл
  • вода - 70 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • мая - 20 г
  • брашно - 600 г
  • яйца - 2 бр. без 1 жълтък
  • плънка
  • тиква - 200 г сварена
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 80 г
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се маята в хладката вода със захарта и оставяме за 15 минути да се образува като калпаче.

Сипва се в средата на брашното, добавя се олио, сол, яйцата, като се отделя един жълтък за намазване и замесваме средно меко тесто.

Покрива се с фолио и оставяме да втаса 30 минути. Разделя се на топчета с големина на едра ябълка.

Всяко се разточва на правоъгълник и се намазва с олио. Отгоре се поръсва с натрошено сирене и настърган кашкавал.

В долната страна се нареждат тънки резенчета сварена предварително и отцедена тиква. Навива се на руло, леко се усуква и оформяме на роза.

Нареждат се в тава върху хартия за печене. След 10 минути се намазват с разбит жълтък с 1 с. л. олио и в средата на всяка розичка се поставя кубче тиква.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 35 минути до зачервяване. Хапваме с айран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: