Начин на приготвяне
Разбърква се маята в хладката вода със захарта и оставяме за 15 минути да се образува като калпаче.
Сипва се в средата на брашното, добавя се олио, сол, яйцата, като се отделя един жълтък за намазване и замесваме средно меко тесто.
Покрива се с фолио и оставяме да втаса 30 минути. Разделя се на топчета с големина на едра ябълка.
Всяко се разточва на правоъгълник и се намазва с олио. Отгоре се поръсва с натрошено сирене и настърган кашкавал.
В долната страна се нареждат тънки резенчета сварена предварително и отцедена тиква. Навива се на руло, леко се усуква и оформяме на роза.
Нареждат се в тава върху хартия за печене. След 10 минути се намазват с разбит жълтък с 1 с. л. олио и в средата на всяка розичка се поставя кубче тиква.
Печем в загрята фурна 180 градуса около 35 минути до зачервяване. Хапваме с айран.