Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Апетитни банички с извара и ориз

Апетитни банички с извара и ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Апетитни банички с извара и ориз
Снимка: Илияна Димова
3 / 4
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Шапки долу за майстора, на когото му е хрумнало да приготви апетитни банички с плънка от извара и ориз"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч. (същата, с която мерим млякото)
  • масло - 30 г
  • сол - 1 щипка
  • брашно - за доомесване
  • За плънката
  • ориз - 50 г
  • извара - 100 г
  • къри
  • сол
  • яйца - 1 бр. голямо
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме тестото, като в тенджера слагаме прясно мляко с кравето масло и щипка сол да заврат.

Когато млякото заври, сипваме наведнъж брашното и разбъркваме енергично (с дървена бъркалка, лъжица).Тестото е готово, когато се събере на топка в тенджерата. Оставяме тестото да се охлади.

Ориза измиваме и сваряваме във вода с малко сол. Когато е готов, отцеждаме от водата и смесваме с извара (100 г). Разбъркваме добре. Подправяме със сол и къри на вкус.

Към охладеното тесто прибавяме разбити яйца (2 бр). Разбъркваме да се усвоят от тестото, ръсваме брашно, колкото е необходимо, да омесим нелепкаво тесто.

Разточваме тестото с точилка на тънка кора, като ръсим плота и тестото с брашно, за да не залепват. В купичка разбиваме яйце (1 бр.) и смесваме с олио (1-2 с.л.).

От тестото с формичка или чаша изрязваме кръгли форми. Намазваме всяка с яйцето.

Слагаме на всяко кръгче в средата плънка от ориз и извара и прегъваме. Притискаме добре, за да не излиза плънката при печене.

Подреждаме баничките в тава, върху хартия за печене, намазана с олио. Отгоре с четка мажем баничките с останалото разбито яйце. Слагаме да изпечем в загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Апетитните банички с извара и ориз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: