Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Вкусна мусака с круши, кайма и праз

Вкусна мусака с круши, кайма и праз

Вкусна мусака с круши, кайма и праз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Толкова вкусна, че дори баба ще извади стария тефтер с изпитани рецепти и ще добави тази там"

Необходими Продукти

  • круши - 3 бр. зимни
  • кайма - 2 пакетчета (общо 500 г)
  • праз - 1 стрък
  • картофи - 5 бр.
  • доматен сок - 250 мл
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на ситно, а картофите на дребни кубчета. Крушите обелете и също нарежете на кубчета.

В тенджера сипете олиото и запържете праза, след което добавете каймата и малко водичка, за да се раздроби.

Запържете ги и овкусете с подправките, прехвърлете в тавичка и добавете картофите с крушите.

Долейте още вода колкото да са леко облети и печете до оставане на мазнина, след което полейте заливката от яйцата с млякото и брашното.

Поръсете с магданоза и печете мусаката до златиста коричка.

Вкусната мусака с круши, кайма и праз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: