Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Македонска мусака с праз и кайма

Македонска мусака с праз и кайма

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Македонска мусака с праз и кайма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8 парчета
"Що е маке, все е вкусно, а и тази мусака не прави изключение. Дайте руйно вино и да я почваме"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес
  • праз - 1 връзка
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • черен пипер
  • за заливката
  • кисело мляко - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете праза и лука и ги запържете в мазнина в голяма тенджера. След като омекнат и се запържат, добавете подправките и разбъркайте.

Прехвърлете праза в тава и в още малко мазнина в тенджерата запържете каймата. След като и тя се запържи, овкусете с подправки и разбъркайте с доматеното пюре.

Смесете каймата с праза, разбъркайте и долейте малко топла вода. Сложете да се пече, докато водата се изпари.

Разбийте съставките за заливката и залейте мусаката. Доизпечете и поднесете мусаката леко охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: