Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Пасирана тиквена супа

Пасирана тиквена супа

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Пасирана тиквена супа3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Дълго зрее тиквата, но чакането си заслужава, защото е истински дар за кулинарите"

Необходими Продукти

  • тиква - 3 ч.ч.
  • картофи - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • лук - 1 малка глава
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • магданоз
  • лют червен пипер
  • крутони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената тиква се реже на малки парчета и се отмерват 3 ч. ч.

Нарязаните картофи, тиква, лук, чесън се варят в 500 мл. подсолена вода, към която е добавено олиото.

След като се сварят се изваждат от бульона, пасират се, прибавя се лютият пипер и се връщат към бульона.

Добавя се чаша горещо мляко.

Тиквената супа се поръсва с магданоз. Ако има нужда от сол се добавя. Сервира се гореща, с крутони.

Пасираната тиквена супа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: