Начин на приготвяне
Измиваме хубаво пилешките дробчета и ги сваряваме до полуготовност. Нарязваме ги на по малки парченца. Леко посоляваме.
Гъбите ги нарязваме на шайби, лука на дребно. Запържваме ги на тиган до готовност. Овкусяваме с черен пипер и сол.
Оризът сме измили със студена вода хубаво и оставили за 20-тина минутки във вода.
В подходяща тава слагаме гъбките с лука, дробчетата и ориза, овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и чили по желание и разбъркваме всички съставки.
Добавяме и водата. Слагаме в предварително загрята фурна на 240-250 градуса и готвим ориза с дробчета и гъби, докато оризът си поеме водата.
При мен за този ориз на фурна това бяха 38 минутки.
Да ви е сладко!