Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Пилешки дробчета с гъби и фусили на фурна

Пилешки дробчета с гъби и фусили на фурна

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пилешки дробчета с гъби и фусили на фурна
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Ароматно ястие, на което му трябват само десетина минути във фурната Опитайте и споделете с приятели"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 250 г
  • домати - 3 - 4 бр., от консерва
  • сол
  • черен пипер
  • фусили - 400 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете дробчетата в 2-3 с.л олио. Към тях добавете нарязаните на полумесеци лук и гъби.

След като се позапържат и сменят цвета си, добавете намачканите и обелени домати.

Прибавете подправки на вкус и свалете от котлона. Сварете фусилите, отцедете и оставете леко да се охладят.

Добавете разбитите яйца и сол на вкус. Изсипете фусилите в намаслена тава.

В средата изсипете дробчетата и поръсете с кашкавал.

Запечете макароните на фурна на 200 градуса за десетина минути.

Пилешките дробчета с гъби и фусили на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: