Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Тиквен десерт Филаделфия

Тиквен десерт Филаделфия

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Тиквен десерт Филаделфия
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
22/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Великолепен десерт с тиква, който ще ви спечели заслужени аплодисменти"

Необходими Продукти

  • тиква - 400 г
  • захар - 110 г
  • крема сирене - 300 г Филаделфия
  • прясно мляко - 350 мл
  • канела - 2 щипки
  • овесени ядки - 4 с.л.
  • тиквено семе - 4 с.л.
  • бисквити - 6 - 7 бр. по избор
  • мед - 2 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • масло - 40 г
  • сол - 2 щипки
  • желатин - 6 листа или около 10 г на прах
  • карамелена заливка - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете тиквата в леко подсолена вода, отцедете и пасирайте.

Загрейте млякото със захарта на среден огън до разтопяването ѝ и сложете сиренето Филаделфия. Бъркайте докато се разтвори и се получи гъстичко хомогенно кремче (внимание! Ако тиквата ви е много сладка, намалете количеството захар).

Разбъркайте две щипки канела в тиквеното пюре и го сипете при чийз-сместа. Отстранете от огъня.

Хидратирайте желатина според указанията на опаковката и го разтворете в топлата, почти гореща, но не и вряща смес.

Разсипете в купички или формички за крем карамел и щом изстинат напълно приберете в хладилник за поне 4-5 часа.

Преди да сервирате пригответе хрупкавата добавка към десерта, като за нея натрошете бисквитите на едричко, сипете тиквеното семе (сурово), овесените ядки, захарта, меда и маслото на стайна температура (меко).

Смесете добре всички тези съставки и запечете във предварително загрята на 200 градуса фурна за 6-7 минути. Охладете и гарнирайте тиквения десерт с вкусните хрупки.

По желание декорирайте с карамелена заливка. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: