Сутляш със стафиди

Сутляш със стафиди
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
7
"Десертът е от нас и е великолепен Да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 800 мл
  • стафиди - шепка
  • канела - 1 пръчка
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - бучка
  • жълтъци - 2 бр.
  • нишесте - 1 ч.л. неутрално
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте 3 ч.ч. вода и сварете ориза. Извадете го една идея преди да е сварен.

Вземете друга тенджера и налейте млякото, настърганата кора лимон, канелата и стафидите. Изчакайте да заври.

Извадете канелата и добавите маслото.

В купа разбийте жълтъците с нишестето. С помощта на черпак и телена бъркалка смесете млякото при жълтъците.

Трябва да наливате по малко и да бъркате бързо, за да не се свари жълтъка. Върнете на котлона и добавете ориза. Изчакайте 5 минути да се сгъсти.

Разсипете в купички и печете сутляша в тава на водна баня на 160-170 градуса.

Сутляшът със стафиди е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: