Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мързеливи чушки - зимнина

Мързеливи чушки - зимнина

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Мързеливи чушки - зимнина2 / 2
21/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
"Приготвянето на зимнина може да е много лесна и бърза задача!"

Необходими Продукти

  • чушки - зелени пиперки
  • олио - около 1 л
  • чубрица - на око
  • чесън - на вкус (2 - 3 глави)
  • оцет - 2 части
  • вода - 1 част
  • сол - 2 с.л. за 1 л течност
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази туршия се приготвя от последните зелени пиперки, но не от върхари. Пиперките добре се измиват, подсушават се и се отрязват дръжките.

Набождат се с вилица и се потапят във врящото олио. Веднага попарените чушки се подреждат в тава на един пласт да изстинат.

След като са напълно изстинали, чушките се подреждат в буркани, като сред тях се поръсва чубрица и се подреждат почистени скилидки чесън.

Всеки буркан се залива с 2 части оцет, 1 част вода и 2 с.л. сол на 1 л течност.

Най-отгоре запечатваме бурканите с печени чушки с пласт олио, в който са попарени пиперките.

Затворете бурканите и стерилизирайте за по-голяма трайност.

Получава се много трайна и вкусна бърза туршия от чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
48
33
20
10
Дай твоята оценка: