Начин на приготвяне
Телешко крехко месо от младо теле се нарязва на кубчета и се запържва в тиган със сгорещено олио, да се зачерви и да се глазира. Залива се една чаша вино Розе и се оставя под капак да къкри на тих огън.
Прибавят се два дафинови листа, бахар и черен пипер на зърна, стрива се едно кубче зеленчуков бульон и нарязаната четвъртинка от кората на един банан.
Разбърква се от време на време и се готви до извиране на виното.
При сервиране порцията телешко месце се залива с гурме сос от гъши дроб. Това е продукт от магазина, който може да намерите в Лидл, който се приготвя според указанието, описано на пакетчето. Може да се замени с бял сос - въпрос на вкус.
С гарнитурата може да се придаде повече красив вид на нашето телешко месце, като сложим до него малко картофени рози.
За гарнитурата рози от картофи:
Картофите, обелени и измити, се нарязват на шайби като тънък чипс, поръсват се със сол и се оставят да престоят за 10-на минути, да омекнат. Отцеждат се върху кухненска хартия, след което от кръгчетата се оформят рози.
В основата се забождат с половинка клечка за зъби. Розите се пускат в сгорещено обилно олио, изпържват се до златисто, а след това се поставят върху кухненска хартия да попие излишната мазнина.
Черните домати Кумато се издълбават от вътрешността и се напълват с по една лъжица натурален млечен крем.